16 Οκτωβρίου 2012

Ναυάγια από την ναυμαχία της Γιουτλάνδης

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών και των φίλων του ο Σ.Ε.Α. Τηθύς  www.scubadive.gr

σε συνεργασία με τους Global Underwater Explorers 

διοργανώσε την ενημερωτική παρουσίαση:

Wrecks of the Battle of Jutland:

Offshore North Sea Diving
 

Κύριος στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις καταδύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2009 έως το 2011, με σκοπό την εύρεση, την έρευνα και την ανάδειξη των ναυαγίων που προέκυψαν σαν απόρροια της μεγαλύτερης ναυμαχίας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της «Ναυμαχίας της Γιουτλάνδης», γνωστής και σαν «Ναυμαχίας του Σκάγκερακ».


Οι καταδύσεις στο πεδίο έρευνας, το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Θάλασσα, 100 περίπου ναυτικά μίλια από τις ακτές της Δανίας, ήταν όλες καταδύσεις ανοιχτής θαλάσσης και πραγματοποιήθηκαν από σκάφος κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες εντός και εκτός νερού. 

Ο Derk Remmers, ομιλητής κι ένας από τους κύριους οργανωτές των αποστολών που πραγματοποιήθηκαν για την έρευνα των Ναυαγίων του Σκάγκερακ, αναφερθηκε αφενός στο ιστορικό κομμάτι που καλύπτει την «Ναυμαχία της Γιουτλάνδης» και τα ναυάγια των πλοίων SMS Lützow, HMS Queen Mary, HMS Invincible, HMS Defence, HMS Black Prince, SMS Frauenlob και SMS Wiesbaden, αφετέρου στους καταδυτικούς στόχους των αποστολών και την οργάνωσή τους σε σχέση με την προετοιμασία και την εκτέλεση των καταδύσεων, τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τις μεθόδους και τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και τις τεχνικές και τους τρόπους φωτογράφησης και κινηματογράφησης των ναυαγίων.

Η εκδήλωση του ΣΕΑ Τυθής πραγματοποιηθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 12/10/2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης") και ήταν ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους όπως πάντα. To Greek Divers Blogspot βρέθηκε εκεί για να στηρίξει και να μεταφέρει το έργο συντελεστών και διοργανωτών. 
Συγχαρητήρια σε όλους κι αναμένουμε τις νέες σας δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου