6 Οκτωβρίου 2013

Κατάδυση στην Τήνο

Σε μια γρήγορη 4ήμερη απόδραση στο τέλος του Σεπτέβρη κατορθώσαμε να επισκεφτούμε το νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Οι λόγοι της επισκεψής μας ήταν κάθε άλλο παρά καταδυτικοί ήταν στην βάση τους. Οι γάμοι και οι βαφτίσεις δίνουν και παίρνουν τελευταία. Δεν χάσαμε όμως την ευκαιρία να κάνουμε έστω και μια βουτιά στο νησί. Άλλωστε η σπάνια ηρεμία των ανέμων ήταν απροσδόκητο φαινόμενο για το νησί. Η θερμοκρασία δήλωνε 58 Αυγούστου κι η θάλασσα μας προσκαλούσε κλείνοντας μας το μάτι στην ιδέα. Επισκεφθήκαμε το μοναδικό καταδυτικό κέντρο του νησιού Paesino Dive Center (IANTD) (http://www.paesinodivingcenter.gr), που φέτος μετακόμισε στην παραλία του Αγ. Φωκά δίπλα στην χώρα. Το καταδυτικό κέντρο βρίσκεται σε έναν καινούργιο πολύ όμορφο χώρο μαζί με το Extreme Island Cafe Bar. Το σημείο αποτελεί αναφορά και για άλλα extreme sports στο νησί, όπως επίσης και για εκδρομές πεζοπορείας (trekking) κ.α.
Το προσωπικό, η εξυπηρέτηση, ο επαγγελματισμός κι οι τιμές μας άφησαν με ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης. Δεν είχαμε φέρει από την Αθηνα εξοπλισμό, μιας και η επίσκεψή μας δεν ήταν καταδυτική, αλλά αυτό τελικά δεν χρειάστηκε. Οι εξοπλισμοί του κέντρου ήταν όλοι σε άριστη κατάσταση (σχεδόν καινούργιοι) και δεν μας έλειψε τίποτα.


Ρωτήσαμε τον έμπειρο ιδιοκτήτη Μάνθο Δελλατόλα, για την πιθανότητα να δούμε έστω κάποιο μικρό τμήμα του διάσημου ιστορικού ναυαγίου "Έλλη" (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7_%CE%99_%28%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%29) αλλά αυτό δεν ήταν δυστυχώς δυνατό. Το ναυάγιο έχει ανασυρθεί εδώ και πολλά χρόνια κι ελάχιστα ίχνη του απομένουν πια, διασκορπισμένα στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι αποφασίστηκε να κάνουμε μια βουτιά έκπληξη με πρόσβαση από την ακτή στον κόλπο του Αγ. Ρωμανού.
Σε βάθος ~20μ συναντήσαμε μια φιλόδοξη προσπάθεια κατασκευής τεχνητού ύφαλου. Ένα μικρό "δασίλιο" φτιαγμένο από ξύλινους κορμούς και ψόρια να "κρεμονται σαν φρούτα" από τα "φυτεμένα" δέντρα.
 


Είναι μια όμορφη και χαλαρή βουτιά για δύτες όλων των επιπέδων με πολύ καλή ορατότητα, άπλετο φώς κι όμορφους σχηματισμούς βράχων γύρω από το σημείο ...η χαρά του φωτογράφου.


Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το καταδυτικό κέντρο διαθέτει κι επιπλωμένες κατοικίες στα Κιόνια, οπότε μπορεί κανείς να κανονίσει πακέτο διαμονής και καταδύσεων (dive & stay) (http://www.paesino.gr).
Ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε σύντομα και να δούμε περισότερα σημεία έκπληξη στο νησί! Είς το επανειδήν!

Greek Divers Blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου