15 Αυγούστου 2013

Sea U in Φολέγανδρος...

Ιούλιος 2013


Ξεκινώντας για τη Φολέγανδρο τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Ένιωθα χαρά γιατί θα έκανα πρώτη φορά μετά απο 3 χρόνια κατάδυση, συνάμα όμως ένιωθα και άγχος για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το καταδυτικό είναι φωλιασμένο στο Pavlos x 2 Just Rooms (http://www.pavlosx2.com) όπου δίνεται τη δυνατότητα διαμονής σε καθαρά δωμάτια με καλές τιμές και με έναν ιδιαίτερα όμορφο προαύλιο χώρο (για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Παύλο ή στον Παύλο – εξού και το όνομα).

Κι η μέρα ήρθε κι ο εξοπλισμός μου άρχισε να στήνεται. Το πακέτο μας περιλάμβανε 3 καταδύσεις αλλά εγώ δεν ήμουν σίγουρη αν θα έβγαζα εις πέρας ούτε την πρώτη, οπότε η καταδυτική μοίρα του buddy μου ήταν στα χέρια μου. Με το αυτοκίνητο γεμάτο εξοπλισμούς και το χαζό χαμόγελο του «πάω να κάνω κατάδυση» ξεκινήσαμε για τον Καραβοστάση, το λιμάνι όπου ήταν και το σκάφος, το οποίο απέχει ~3 χλμ. ‘Ετοιμοι! Μπλουμ! Η πρώτη βουτιά έγινε στο Κάτεργο, την κατά κόσμον πιο ωραία παραλία του νησιού. Με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένας δύτης που ακόμα δεν έχει βρει την πλευστότητά του καλά καλά και που έχει καιρό να βουτήξει, η πρώτη βουτιά πήγε ανέλπιστα καλά. Τα νερά ήταν τόσο καθαρά που μπορούσες να δεις πολύ μακρυά κι αυτό μου δημιουργούσε μια ασφάλεια. Η δεύτερη βουτιά όμως, ήταν και η καθοριστική. Σπηλιά. Χρωματιστή. Πανέμορφη. Δεν είχα δει τόσο ωραία χρώματα ξανά στο βυθό και σε τέτοια εμβέλεια. Η σπηλιά είναι ανοιχτή απο πάνω, τόση ώστε να μπαίνει ένα μικρό σκάφος και στο τέρμα της, αν γυρίσεις και κοιτάξεις προς τα έξω, βλέπεις αυτό το απίθανα πυκνό μπλε που φωσφορίζει και σου γεμίζει το κεφάλι με χρώμα. Το «χαζό χαμόγελο» μέσα από τον ρυθμιστή επανήλθε. Θυμάμαι πως το πρώτο πράγμα που είπα ήταν, «τώρα θυμήθηκα το συναίσθημα που με έκανε να ξεκινήσω καταδύσεις» και σχεδόν δάκρυσα.
Η επόμενη βουτιά ήταν στην Πολυκατοικία. Ένα τεράστιο βράχο με άπειρη ζωή επάνω του, που στέκεται επιβλητικός στη μέση του βυθού. Το αποτέλεσμα; Τέταρτη βουτιά, η οποία έγινε στις Πουλιόξερες, με δική μου πρωτοβουλία, αφού δεν χόρταινα πια να βουτάω κι είχε φύγει από μέσα μου, ότι μου δημιουργούσε αναστολές για την κατάδυση. Ένα μέρος κοντά στο λιμάνι που σφίζει από ζωή. Δεν χόρταινε το μάτι μου να βλέπει ψάρια και σε μια ανάσκελη στάση, λεφούσια ψαριών να σου κρύβουν τον ήλιο. Τι άλλο να ζητούσα; Ο buddy μου φρουρός δίπλα μου, κάθε φορά που γύριζα το κεφάλι από ανασφάλεια, ήταν στο ίδιο σημείο. Κάθε φορά που έφευγα προς τα πάνω από λάθος χειρισμό, ήταν εκεί να με επαναφέρει και να με ηρεμήσει αν χρειαζόταν. Ο Σπύρος (εκπαιδευτής του καταδυτικού) ήρεμος, χαμογελαστός, έτοιμος για όλες τις καταστάσεις κι ο Δημήτρης (Dive Master) επίσης χαμογελαστός πάντα, πρόθυμος να μας δείξει ότι προλάβαινε κανείς να δει σε μια βουτιά μιάς ώρας περίπου. Χαίρομαι πολύ που η επανασύνδεσή μου με τον υποβρύχιο κόσμο έγινε στη Φολέγανδρο και τώρα που το σκέφτομαι, οι λόγοι είναι προφανείς. Ιδανικές βουτιές για διακοπές και για όλα τα γούστα, άνθρωποι υπεύθυνοι, γελαστοί και με πολύ αγάπη για τη θάλασσα, καλές τιμές, καθαροί, καινούριοι και καλοσυντηρημένοι εξοπλισμοί κι όλα αυτά σε ένα νησί που έχει μια δική του ενέργεια και που όποιος πάει, μένει παραπάνω από όσο είχε υπολογίσει και δίνει υπόσχεση πως θα ξαναγυρίσει. Και δεν ξεχνάει να πιεί κι ένα ρακόμελο στην υπέροχη Χώρα του νησιού. 
Στην υγειά σου Sea U (http://sea-u.com)!
Ευχαριστούμε για όλα.
See you!
 

SEA-U Folegandros Dive Center
Διεύθυνση: Χώρα Φολεγάνδρου 84011
Τηλ.: (+30) 22860 41624
E-mail: info@sea-u.com

URL: http://sea-u.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου