6 Νοεμβρίου 2012

DDI - Disabled Divers International



H DDI (Disabled Divers International) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με σκοπό την προώθηση, εξέλιξη και παρουσίαση της κατάδυσης για αναπήρους και της δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες ψυχαγωγίας. Από την παρουσίασή της το 2010 η DDI έχει κερδίσει την αναγνώριση και την υποστήριξη της παγκόσμιας καταδυτικής κοινότητας και έχει εκπαιδεύσει επαγγελματίες και δύτες ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο. Όλα τα μέλη του συμβουλίου της είναι εθελοντές, αφιερωμένοι στην προώθηση και εξέλιξη της κατάδυσης για αναπήρους.
Τα προγράμματα της DDI είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα των εκπαιδευτικών οργανισμών κατάδυσης. Τα προγράμματα της DDI προσθέτουν νέες πτυχές και επίπεδα στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα εκπαίδευσης δυτών, επιτρέποντας έτσι στα άτομα που έχουν δυσκολία να καλύψουν τα πρότυπα και τις δεξιότητες των προγραμμάτων αυτών, να μπορέσουν μέσω προσαρμογών και βελτιώσεων στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό να αποκτήσουν καταδυτική πιστοποίηση.
Τα επαγγελματικά επίπεδα πιστοποίησης της DDI προσφέρουν στους επαγγελματίες του χώρου, από το επίπεδο του Divemaster ως και του εκπαιδευτή εκπαιδευτών, τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν τα μέσα για την εκπαίδευση αναπήρων δυτών, εκπαιδεύοντας με ασφάλεια και πιστοποιώντας τους μαθητές τους χωρίς συμβιβασμούς και αμφισβητήσεις για τα όρια και τις ικανότητές τους.
Η αυτόνομη κατάδυση έχει επιδείξει σημαντικά πλεονεκτήματα σαν ένα κοινωνικό και φυσικό τρόπο αποκατάστασης για άτομα με αναπηρία, επιτρέποντάς τους να αλληλεπιδρούν σε ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα, με την αίσθηση της υπερπήδησης εμποδίων που στην ξηρά θα ήταν απροσπέλαστα, και εξαφανίζονται υποβρυχίως με την κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό.
Είναι ευρέως γνωστό ότι η συμμετοχή σε τακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική άσκηση βοηθά για την απόκτηση καλύτερης σωματικής και πνευματικής κατάστασης, όπως και στη διατήρηση καλής υγείας. Η κατάδυση επίσης είναι μια κοινωνική δραστηριότητα που προσφέρει απίστευτα θετικά αποτελέσματα λόγω της αλληλεπίδρασης αναπήρων με μη αναπήρους δύτες.
Σαν επαγγελματίας στην κατάδυση η εργασία με αναπήρους δύτες μαθητές προσφέρει μεγάλη ηθική και ψυχική ανταμοιβή καθώς οι μαθητές μοιράζονται τον ενθουσιασμό και τη χαρά της εμπειρίας τους μαζί σας. Για τους επαγγελματίες της κατάδυσης καθώς και τα καταδυτικά κέντρα, η DDI προσφέρει προγράμματα ώστε να μπορέσουν να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό, αλλά και να αποκτήσουν επιπρόσθετη αξία προφέροντας στο προσωπικό τους αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον.


Greek Divers Blogspot 
Θεωρούμε αν μη τι άλλο χρέος μας να αναφερθούμε σε αυτόν τον οργανισμό και τους εκπροσώπους του για της προσπάθειες, την δουλειά και τις δυνατότητες που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας με κινητικές ιδιαιτερότητες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου